Afscheid van PHP5.6

Allereerst wenst Aalex al zijn klanten en relaties de allerbeste wensen voor 2019.

Dan nu de technische mededeling:

Omdat er geen beveiligingsupdates voor PHP 5.6 meer worden uitgegeven sinds 1 januari 2019 wordt PHP 5.6 niet langer ondersteund op onze webservers.

Zoals eerder aangekondigd worden alle hostingpakketten overgezet naar PHP 7.2, op dit moment de meest actuele en betrouwbaarste versie van PHP.

Veiligheid van uw data is voor ons en u belangrijk.

Posted in PHP, Veiligheid | Leave a comment

Kiezen tussen PHP7.2.4 en PHP5.6

Op alle servers van Aalex is het mogelijk om te kiezen welke versie van PHP u nodig heeft voor uw website.
Zowel PHP 7.2.4 als PHP5.6 zijn met een dropdownbutton te selecteren.

Posted in Webdesign | 1 Comment

Waarom je geen geld verdiend met je website

Waarom je geen geld verdiend met je website en hoe je dit kunt veranderen:

Laten we beginnen met een simpel feitje: Je gaat nooit geld met je website maken als je er nu geen geld mee verdiend…. behalve als je jouw website actief laat groeien.

Als je ooit een website begonnen bent en daarmee een paar euro verdiend heb maar daarna nooit meer terwijl je hoopte je huidige baan te kunnen stoppen als je eenmaal een paar artikelen voor je website had geschreven dan moet je nodig wakker worden.

Een goede website of blog kost een hoop tijd, energie en inzet. Je moet geduld hebben en als dit hebt zal het succes vanzelf komen.

Maak een stappenplan voor je website:
Maar stel jezelf eerst eens de volgende vragen:

1) Voor wie maak jij je website?
2) Hoe maak jij je website?
3) Wat is het onderwerp van jouw website?
4) Wanneer publiceer je jouw website en items?
5) Waar is jouw website en publiek te vinden?
6) Waarom heb jij een website genomen?

Als je geen stappenplan hebt dat je ertoe zet om de noodzakelijke acties te ondernemen dan zal jouw website of zaak nooit een succes worden. Er is kans dat je gedemotiveerd raakt waardoor je website of zelfs je hele bedrijf een stille dood sterft.

Hoe zit het met jouw bedrijfsplan?
Een bedrijfsplan is een plan waarin je de operatie van jouw bedrijf of website hebt beschreven. Wie zijn de klanten die je wilt hebben, op welke manier ontmoet jij je klanten, hoe houd jij je klanten.

Welke kosten heb jij ingecalculeerd voordat jouw bedrijf een succes word en hoeveel omzet verwacht jij nu en met name over 3 jaar te kunnen maken.
Geen enkel bedrijf kan zonder een visie werken aan een toekomst. Als ondernemer kan je niet denken: Ik kijk wel hoeveel ik over een paar jaar verdien.

Een ondernemer moet zichzelf en zijn gezin onderhouden en het bedrijf moet minimaal zoveel opleveren als de ondernemer en zijn gezin nodig heeft om te overleven.

Daarnaast gaat de ondernemer kosten maken, die een normale burger niet zal maken zoals zakelijke bank kosten, een kantoor of werkruimte, website kosten, misschien kosten voor een server, onderhoud, IT werkzaamheden, ontwerp van de website, een mannetje voor die vervelende boekhouding en de kosten voor promotie van zijn eigen bedrijf.

Dus de ondernemer moet erna streven om de ondernemerskosten + de kosten van zijn eigen levensonderhoud te betalen. Daarmee is een ondernemer er nog niet!

De ondernemer moet geld opzij zetten voor zijn oude dag, een werknemer krijgt een pensioen van zijn werkgever maar een zelfstandig ondernemer moet dit geld zelf bij elkaar verdienen.

Daarnaast moet een ondernemer geld opzij zetten voor slechtere tijden. Helaas zijn er maar weinig bedrijven die ieder jaar winst maken. Ieder bedrijf heeft te maken met de grillen van de economie maar ook de populariteit van zijn product of dienst.

Posted in Zakelijk | Leave a comment

Kostenloos SSL inschakelen

Aalex online media biedt kostenloos SSL certificaten van let’s certificate.
Hoe schakel je SSL voor jouw website in?

1) Log in op het admin paneel
2) Kies in het menu advanced features voor SSL Certificates.
3) Kies de 2e button en kies voor Free & automatic certificate from Let’s Encrypt.
SSL inschakelen
4) Vink aan welke domeinen en subdomeinen voorzien van SSL mogen worden.
5) Druk op safe.
6) Een certificaat wordt aangemaakt, wacht even tot je de melding krijgt dat het certificaat gereed is.

7) Ga weer naar het SSL certificates menu.
8) Klik op SSL is currently disabled for this domain. You can enable it here.

9) Vink Secure SSL aan
10) druk op safe
11) Vink Use a symbolic link from private_html to public_html – allows for same data in http and https
12) Druk op safe
13) Forceer de bezoekers in het vervolg om gebruik te maken van de HTTPS (secure) versie van jouw website te gaan door een .htaccess te maken met de volgende opdrachten erin:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Posted in Zoekmachine optimalisatie | Leave a comment

Een internet radiostation starten

Voor het starten van een internet radiostation heb je een streaming server nodig. Deze streaming server is het verbindstuk tussen jouw programma en jouw luisteraars en kan je zien als een zender. Met jouw computer maak je een uitzending, die stuur je live naar een streaming server en de streaming server verspreid jouw uitzending aan de luisteraar via een uniek internetadres.

Voordat je begint met uitzenden moet je inschatten hoeveel luisteraars je tegelijk krijgt op je radiostation. Een streaming server heeft namelijk slechts een bepaald aantal open slots om te voorkomen dat de uitzending gaat haperen.

Iedere luisteraar maakt gebruik van 1 slot, dus als je 25 luisteraars hebt, dan heb je 25 slots in gebruik. Bij internet radio is het gewoon dat je niet per verbruikte GB zoals webhosting maar per gereserveerd slot per maand betaalt.

Voor het uitzenden naar de streaming server kan je shoutcast of een van de vele internet DJ pakketten aanschaffen zoals SAM broadcaster of DJ Soft.

Internet radio licentie:
In Nederland heb je behalve de streaming server ook een internet radio licentie nodig als je gebruik maakt van muziek van muzikanten die zijn aangesloten bij BUMA/Stemra/SENA.

Bezoek voor meer informatie:
Stichting webcasting
Sena
Buma Stemra

Posted in Internet radio | Leave a comment

Wat bedoelt men met domain expire

Een vraag van Klaas Meyer:
In de WHOIS van mijn website zag ik de tekst staan: domain expire en een datum.
Wat houdt deze datum in en wat gebeurd er op die datum?

Het antwoord van Aalex:
Een domeinnaam is in de meeste gevallen 1 of 2 jaar geldig. Een domein wordt ook per jaar of 2 jaar betaald. De expire datum, is de datum dat het domein verlengd kan worden.

Als je voor die datum niet verlengd, zal het domein verlopen en niet langer eigendom van je zijn. Het domein komt dan tijdelijk in redemption te staan, alleen de eigenaar kan het domein uit redemption halen maar hier moet wel meer voor betaald worden dan een normale domeinregistratie. Tijdens de redemption periode kan een ander jouw domeinnaam niet afpakken maar na de redemption periode kan iedereen deze domeinnaam weer registreren.

Als je een domeinnaam wilt behouden, moet je dus ruim van te voren de betaling doen want als je hostingprovider je niet kredietwaardig acht, raak je een domeinnaam kwijt.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Spam voorkomen op een PHPBB forum

Sinds 2003 worden webmasters over de hele wereld al lastig gevallen door spammers die via proxy’s en vanuit arme landen zichzelf registreren op PHPBB forums en het hele forum vol met SPAM plaatsen.
Gelukkig is er nu een manier om het spammers wat moeilijker te maken want de huidige plugins met captcha’s werkt niet goed genoeg. Veel spammers hebben mensen in dienst om de catcha code te kraken of zelfs bij registratie handmatig in te voeren.

Ik heb het volgende advies om SPAM op jouw PHPBB forum te voorkomen:
1) Log in als beheerder van het forum
2) Ga naar het tabblad ‘algemeen’.
3) Ga naar de alinea ‘forum configuratie’.

PHPBB menu

4) Kies spambotpreventie.

Je ziet dan het volgende menu:
spambotphp
5) Kies voor V&A (In het Engels zal ik Q&A staan).
6) Druk op configureren.
7) Druk op toevoegen.
8) Vervolgens kan je een vraag en een antwoord toevoegen.
9) Klik daarna op bevestig.
10) Je ziet dan onderstaande maar je bent nog niet klaar!
spambotphp2
11) Ga terug naar het menu en kies wederom V&A in het menu spambotpreventie:

spambotphp

12) Klik onderin de pagina op bevestig.

Houdt er rekening mee, met het maken van de vragen dat een ieder ze moet kunnen beantwoorden zoals: Welke kleur heeft de lucht of wie is onze Koningin.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Page rank verliezen door naar een andere website te verwijzen

Er zijn vele manieren om pagerank te verliezen, een manier om een lagere pagerank te krijgen is door te linken naar andere sites. Om dit te omzeilen hebben mensen links in een 301 redirect gezet. Echter heeft Matt Cutts uitgelegd dat beide manieren om naar een andere website te linken even veel ‘pagerank’ kost.

Matt gaf hierbij ook aan, dat er geen garantie is, dat dit voor altijd zo zal blijven en dat er nooit wijzigingen in het systeem worden toegepast maar vooralsnog is er geen verschil in de manier waarop gelinkt word.

Posted in Zoekmachine optimalisatie | Leave a comment

Kan ik een buitenlandse domeinnaam gebruiken voor een Nederlandse site?

Het is mogelijk om een buitenlandse domeinnaam te gebruiken voor een Nederlandse website. Houdt er wel rekening mee, dat zoekmachines er wel van uitgaan dat een .es domein voor Spanje is met de Spaanse taal als voertaal en een .it domein voor Italië is en niet een domein voor een IT bedrijf in Nederland, met alleen Nederlandse informatie.
Als je in Nederland wilt scoren met een domeinnaam, gebruik dan ook een Nederlandse domeinnaam. Onze ervaring is dat .com en .net websites het in Nederland ook heel goed doen.

Mijn ervaring is dat domeinen met de extensies .eu, .info en .biz websites niet zo hoog in zoekmachines komen als de top level domeinnamen zoals.nl .be .com en .net.

Posted in Zoekmachine optimalisatie | Leave a comment

Negatieve zoekmachine optimalisatie

Google probeert gebruik te maken van SEO technieken die voorkomen dat een ander jouw website lager in de rankings terecht komt.

Ben je echter toch bang dat iemand linkt naar jouw site met de bedoeling om jouw ranking naar beneden te halen, dan kun je in het Google webmaster dashboard deze links niet laten meetellen in jouw Google ranking.

Hoe gevaarlijk is negatieve zoekmachine optimalisatie voor mijn site: Er zijn ruim 200 meettechnieken die gebruikt worden bij het geven van ranking aan websites door Google, dus negatieve SEO zal jouw website niet snel naar beneden halen.

Als je toch bang bent dat iemand dit probeert, dan kun je links afwijzen. Deze links kan je in een lijstje zetten en Door deze techniek telt Google niet langer de links vanaf de sites die jij afkeurt.

Hoe keur je inkomende links af:
1) Download een lijst van inkomende links in het dashboardprogramma van Google.
2) KLik op verkeer en vervolgens op links naar uw site.
3) KLik op downloaden.

Controleer de links op naar jouw mening onbetrouwbare websites.

Een lijst met af te wijzen links uploaden

Ga naar de webpagina voor heroverwegings verzoeken op webmaster dashboard
Klik op afgewezen links controleren.
Klik op links afwijzen
Klik op Bestand kiezen.
Upload het bestand naar Google.

Matt Cutts van Google heeft gezegd dat de kans klein is, dat iemand anders jouw website lager krijgt door negatieve SEO. Mogelijk dat ze jouw website juist hoger in de ranking krijgen door links naar jouw site van ‘nare’ sites te plaatsen.

Volgens Matt zullen de meeste mensen deze tool dan ook niet nodig hebben.

Posted in Zoekmachine optimalisatie | Leave a comment